Informare si legislatie

SC ZARISS PACKING  SRL  este societatea detinatoare a web siteului www.zariss-biodegradabile.ro

SC ZARISS PACKING  SRL   garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre SC ZARISS PACKING  SRL  pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre SC ZARISS PACKING  SRL  nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@zariss-biodegradabile.ro

Data implementare notificare : 24.mai.2018

Date de identifcare detinator     www.zariss-biodegradabile.ro

SC ZARISS PACKING SRL CRAIOVA

BDUL. CAROL NR 48

J16/2226/2016

CUI RO 25163097

Va informam ca incepand cu data de 1 iulie 2018 se modifica legislatia prin completarea Legii nr.249/2015 privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalajel

Pe scurt, vestea buna este ca sacosele de plastic vor exista in continuare (maieu, banana sau cu maner

aplicat), iar pe parcursul anului 2018 aceste vor fi comercializate de catre dumnevoastra la orice grosime (grosimile pe care le comandati uzual).

lncepand cu luna ianurie 2019, Romania se aliniaza directivelor U.E. de a utiliza sacose de o calitate mai

ridicata, avand grosimea minima de 50 microni, ceea ce le recomanda pentru a fi reutilizate de catre consumatorii finali.

Potrivit noului act normativ, incepand cu data de l ianuarie 2019 se va interzice comercializarea EXCLUSIV a pungilor de transport din plastic subtire si foarte subtire cu maner (grosimea peretelui de folie sub 50 de micron grosime). Orice alt tip de pungi de plastic subtire si foarte subtire dar care nu sunt prevazute cu manere, NU fac obiectul interzicerii comercializarii sau introducerii pe piata nationala.

lnceapand cu 1 iulie 2018 se va interzice introducerea pe piata numai a pungilor de transport de plastic

subtire si foarte  subtire cu maner (de la aceasta data le va fi interzis producatorilor de ambalaje sa mai vanda sacose fabricate din folie mai subtire de 50 microni).

Noua LEGE se refera exclusiv la sacose de  polietilena tip maieu, banana sau cu maner aplicat. Toate

celelalte categoriide ambalaje NU sunt supuse acestor modificari legislative (de exemplu, nu vor exista nici un fel de restrictii pentru utilizarea de pungi de panificatie, pungi pentru produsele congelate, pungi cu clapeta, pungi de curierat, folii de ambalare sau medicamente sau saci, huse, etc., indiferent de grosimea foliei din care vor fifabricate acestea ).

Concret, incepand cu l iulie 2018, toate tipurile de sacose  de polietilena poduse vor fi fabricate din folie de polietilena cu grosimea de minim 50 microni.

ln perioada l iulie 2018- 1. ianuarie 2019 ,firma dumneavoastra poate comercializa sacose mai subtiri de 50 de hricroni, cu conditia sa fie achizitionate inainte de l iulie 2018. Perioada  l iulie 2018- 1. ianuarie 2019,este  perioada  in care puteti epuiza stocul de sacose subtiri si foarte subtiri astfel incat din ianuarie 2019 sa comercializati exclusiv sacose cu grosimea mai mare de 50 de microni.

Asteptam in continuare comenzile dumneavoastra de sacose! Pentru sacosele mai subtiri de 50 de microni, ultimele comenzi pot fi lansate pana la data de 01 iulie 2018, urmand a fi procesate si livrate pana la 30 iunie 2018  

 

Posibile intrebari si raspunsuri:

      1 client: comand uzual sacose maieu cu grosimea de 16 microni si sacosa banana cu grosimea foliei de 35 microni. Mai pot comanda?

ZARRIS PACKING SRL  : DA. sacosele dvs. pot fi produse fara probleme in continuare pana la 1 iulie 2018, iar dvs. Puteti  sa le comercializati pana la 1 ianuarie 2019 ,astfel, bugetul pe care il veti aloca achizitiei sacoselor va fi considerabil mai redus  si veti face o economie  consistenta.

      2 client: Dupa data de 1 iulie 201g se va mai achita Ecotaxa?

ZARRIS PACKING SRL  : DA, va fi obligatoriu sa achitati Ecotaxa in continuare catre AFM pentru sacosele personalizate sau catre ZARRIS PACKING SRL  pentru cele nepersonalizate.

      3 client:  Vreau sa comand in viitor si niste pungi pentru ambalare paine. Trebuie sa fie tot de 50 de microni?

ZARRIS PACKING SRL  : NU,50 de microni va fi grosimea minima reglemntata prin lege doar pentru pungi cu maner (sacose), pentru celelalte tipuride ambalaje nu se aplica aceasta noua lege.